Skip to Content

Blogginlägg april 2012

Älgskav

Veckans mattips, v.1215
Idag gjorde jag denna supergoda älgskav som jag gärna delar med mig av och kan rekommendera.

Älgskav
4 port (5 pp/port)

700 g halvfruset älgkött (tinat i kylen 8-10 timmar)
1 msk olja
3 gula lökar, grovt skurna
3 vitlöksklyftor
3 dl kantareller
1 röd paprika, grovt skuren
salt och peppar
1 msk soja
3 dl buljong
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
2 dl Laga lätt (4%)
1 tsk rosmarin (om man vill)

Älgentrecoté

Veckans mattips, v.1213
Lagat till en riktig god rätt idag som jag gärna delar med mig av. Dessutom egenkomponerat. Smile

Älgentrecoté
4 port (9 pp/port)

Ris och grönsaker:
480 g kokt fullkornsris
350 g ärter, majs, paprika

Koka riset och blanda i grönsakerna, värm ihop.

600 g älgentrecoté i 1 cm tjocka skivor
1 tsk olja
10 g smör
salt o peppar
5 dl vatten

Stek köttskivorna i olja o smör, salta och peppra. Häll på vattnet och låt puttra på medelvärme medan riset kokar. Ta ur köttet och gör en sås genom att blanda i skyn:

Sås:
*grönsaksbuljong



by Dr. Radut