Skip to Content

Blogginlägg februari 2014

Gundas OS-kyckling

Veckans mattips, v.1408
Under OS i Sotji skulle jag fixa nåt att äta. Efter lite "jag tager vad jag haver" tillkom denna rätt. Inte alls dum och värd att prova. Smile

Gundas OS-kyckling
4 port (6 pp/port)

400g Kycklingfilé
1 msk rapsolja
salt o peppar
persillade

SÅS:
1 msk smör
rödlök
2 dl trattkantareller
1 dl rödgul trumpetsvamp
2 dl matlagningsgrädde, 4%
soja
salt o peppar
rosmarin

50 g prästost, 17%
fullkornsris

Saffransdoftande fisksoppa

Veckans mattips, v.1406
Jag hade en påse saffran "över" sen jul och kände för en riktigt god fisksoppa. Googlade efter nåt bra recept plus att jag fick några tips också. Hade inte allt hemma till ett recept, så jag gjorde en Kajsa Varg och här är resultatet. Blev ruggigt gott!!

Saffransdoftande fisksoppa
4 port (6.5 pp/port)

*1 msk rapsolja
vitlök
2 gula lökar
1 morot
1 röd paprika
1 bit rotselleri (alt fänkål)
4 dl krossade tomater
1 msk hummerfond
4 dl krossade tomater
6 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl laga lätt
2 msk tomatpuré
1 krm chili
1 krm timjan

Torsk i gott sällskap

Veckans mattips, v.1405
Rensade i köket här om veckan och hittade då några gamla recept som jag tänkte att jag skulle spara. Detta är superenkelt och gott! Funkar även för barn, min brorson tyckte detta var kanoners. Smile

Torsk i gott sällskap
2 port (10 pp/port)

400 g fryst torskblock
1 påse hollandaisesås
2 dl skalade räkor (ca 140 g)
gröna bönor
320 g potatis



by Dr. Radut